Aineistot ja palvelut

Urho Kekkosen arkiston laajuus on noin 350 hyllymetriä: asiakirjoja, valokuvakokoelma, elokuvia ja ääninauhoja. Urho Kekkosen yksityisarkisto on tutkijoiden käytetävissä ilman
tutkimuslupa-anomuksia. UKK-arkisto säilyttää lisäksi noin 70 Kekkosen lähipiirin, työtovereiden, ystävien ja aikalaisten poliitikkojen yksityisarkistoa.

Kekkonen Vatikaanissa 1971

Otteita Urho Kekkosen arkiston kuva-arkistossa. Vasemmalla Kekkonen Vatikaanissa 1971 ja oikealla Neuvostoliitossa 1980.

Kuva-arkisto koostuu yli 35 000 kuvasta. Valokuva-aineisto käsittelee kattavasti presidentti Kekkosen elämää, uraa ja aikakautta. Kuva-arkistoa on käytetty lukuisten tutkimusten, lehtiartikkeleiden ja painatteiden kuvituksessa.

Asiakirjojen kopiointi on sallittu arkiston kopiokoneella tai tutkijan omalla kameralla. Osaa asiakirjoista (esim. vuosikirjat sekä Supon materiaali) ei saa jäljentää millään teknisellä apuvälineellä.

Kekkosten ns. perhekirjeenvaihtoon sekä Sylvi Kekkosen päiväkirjoihin anotaan kirjallisesti käyttölupa. Lisäksi osassa muita yksityisarkistoja on vaihtelevia, arkiston lahjoittajan määräämiä käyttörajoituksia. Lisätietoja saat Urho Kekkosen arkiston henkilökunnalta.

Urho Kekkosen arkisto vastaanottaa alkuperäiskappaleita tai kopioita Urho Kekkosen lähettämistä ja vastaanottamista kirjeistä ja asiakirjoista. Otamme vastaan myös Kekkosen lähipiiriin ja työtovereihin kuuluneiden yksityishenkilöiden arkistoja. Kartutamme myös kuva-arkistoa presidentti Kekkosen elämään liittyvillä kuvalahjoituksilla. Kaikista arkistolahjoituksista tulee sopia arkistonjohtajan kanssa.

Asiakirjoja

Erilaisia asiakirjoja Urho Kekkosen arkistossa. Vasemmalla Kekkosen Valtionrautateiden vapaalippu, keskellä ote päiväkirjasta ja oikealla Mauno Koiviston kirje.