Arkistolahjoitukset

Urho Kekkosen arkisto kerää, tallentaa ja järjestää presidentti Urho Kekkoseen liittyvää asiakirja-aineistoa. Otamme vastaan esimerkiksi Kekkosen lähettämiä kirjeitä ja muita hänen laatimiaan asiakirjoja, jotka täydentävät olemassa olevaa presidentin yksityisarkistoa. Täydennämme myös kuva-arkistoamme Urho Kekkoseen, hänen lähipiiriinsä ja esimerkiksi Kekkosen tekemiin matkoihin liittyvillä kuvalahjoituksilla.

Arkistossa säilytetään myös Urho Kekkosen lähipiiriin kuuluneiden henkilöiden, Kekkos-tutkijoiden tai muulla tavalla Urho Kekkoseen liittyvien henkilöiden tai järjestöjen yksityisarkistoja. Keräämme myös Kekkoseen ja häneen aikaansa liittyvää muistitietoa, josta saat lisätietoa keruun omalta sivulta.

Mikäli olet kiinnostunut lahjoittamaan aineistoa UKK-arkistoon tai tiedät arkiston tai asiakirjakokonaisuuden, joka tulisi mielestäsi luovuttaa arkistoon, ota yhteyttä arkiston henkilökuntaan. Avustamme mielellämme kaikissa arkistolahjoituksiin liittyvissä kysymyksissä ja ohjaamme asian tarvittaessa eteenpäin, mikäli aineisto sopii paremmin jonkin muun yksityisarkiston tai Kansallisarkiston kokoelmiin.

Urho Kekkosen arkistoa ylläpitävä Tasavallan Presidentin Arkistosäätiö ottaa myös vastaan lahjoituksia ja testamentteja. Lisätietoja saat säätiön asiamies Markku Savikolta ja arkiston henkilökunnalta.